Dziewczyny namówiły mnie na spróbowanie gotowego, zielonego sosu z 7 ziół. Ma podkreślać smak spożywanych potraw jako dodatek do gotowanych jajek, jajka sadzonego, szparagów, itp. i ponoć jest hitem w kuchni niemieckiej.
Dziewczyny namówiły mnie na spróbowanie gotowego, zielonego sosu z 7 ziół. Ma podkreślać smak spożywanych potraw jako dodatek do gotowanych jajek, jajka sadzonego, szparagów, itp. i ponoć jest hitem w kuchni niemieckiej.
Gotowy sos do kupienia w każdym markecie w cenie 2.30 - 2.50 €.
Ma charakterystyczny smak i chyba... nie zostanę jego fanką. Może jak dłużej potrenuję…
Próbowałyście?
Po publikacji postu na naszym Facebooku, otrzymałam od Was przepis na sos własnej produkcji:
Ilości produktów wedle uznania
Z jajek oddzielamy żółtka i rozcieramy je z olejem.
Dodajemy jogurt, śmietanę oraz sok z cytryny.
Mieszamy z posiekanymi ziołami, drobno posiekanym ogórkiem i startą lub posiekaną cebulą.
Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i musztardą.
*****
Ja zawsze kupuję gotowy, robiłam raz i nic z tego nie wyszło, może mój przepis był kiepski
*****
Zawsze robię sama, ale jak gotowy to tylko jeden, Carbonara w kartoniku (nie w paczce) do tego makaron, kolorowa sałata z własnym dressingiem i obiad gotowy
*****
Tradycyjnie w Hesen podaje się go na obiad w wielką sobotę, z jajkami. Starsi ludzie preferują na zimno.
Mi lepiej smakuje na gorąco.
Zobacz cały post i wszystkie komentarze na naszym fanpage >>>>